Počasi hodi h koncu. Čaroben mesec december. Praznični mesec. Zaključuje se čas v letu, ko se ozremo nazaj in delamo ”inventuro” leta, ki se izteka. In hkrati čas, ko se ozremo naprej, v prihodnost, v leto, ki prihaja.

Ne morem reči, da je bilo to leto popolnoma za nikamor. Bilo je posebno leto in malo čudaško. Velik izziv za vse. Če bi mi leto dni nazaj nekdo rekel, kaj nas čaka, bi mu rekla, da je to možno samo v znanstveno fantastičnih filmih, ki jih ne maram. Vendar zdaj smo spoznali, da je možno res prav vse. Nekako smo se uspeli prav vsi prilagoditi novemu načinu življenja. Pa saj nam ni preostalo drugega! Iztekajoče leto nam je dokazalo, da zmoremo prav vse.

Zmorem – zmoremo

Ljudje ne maramo sprememb, ne želimo stopit iz svoje cone udobja. Pa vendar sem v tem letu stopila daleč iz svoje cone, čeprav hribolazenje ni vtisnjeno v moj DNK. Zmogla sem osvojiti našo najvišjo goro. Rodila se je ljubezen v katero nisem nikoli verjela.  Odprle so se mi uči, da sem kar nekajkrat preprosto zadihala s polnimi pljuči sredi skale in sprejela prizore, ki jih ne bom nikoli pozabila.

A večinoma so bili dnevi v tem letu, bolj kot kdaj koli prej, namenjeni preživljanju časa v krogu domačih in okoli hiše. Mi smo se ukvarjali in proučevali polže, ki so se neumorno hranili z našo mlado solato.  Uspelo nam je s skupnimi močmi razviti zaščito za naš vrt. Ograja proti polžem StopSnails tako dobro deluje, da jo želimo deliti z vami. To pa je pogled že v naslednje leto.

Vrnjen objem

In verjamem, da nam bo naslednje leto vrnilo objem, ki nam ga je to leto vzelo. Ko se nismo upali ali smeli objeti, ko smo se pogledali le skozi maske, kape ali šale, prepričani, da morda objema ne potrebujemo.  Pa se motimo…. A to še vse pride, kajne?

Naj bo to novo leto prelomnica. Prelomnica v nekaj boljšega in lepšega za vse nas!

Z najlepšimi željami prižigam iskrico v vaših srcih in vam pošiljam en velik objem.

Imejte se radi!

Mateja B.

10 misli o “Čaroben mesec december”

  • Dear Breena Rob Moselle , thank you for following me and reading my blog. It means a lot to me. We tried a lot of things to get rid of the snails and slugs, but nothing worked for sure. We are proud of our product. The electric fence StopSnails really works.
   Stay with me … let the snails go to the neighbors;)
   Mateja

 • Hello there, You have done an excellent job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.| Briney Thaddeus Symon

  • Dear Briney Thaddeus Symon, thank you for following me and reading my blog. It means a lot to me. We tried a lot of things to get rid of the snails and slugs, but nothing worked for sure. We are proud of our product. The electric fence StopSnails really works.
   Stay with us … let the snails go to the neighbors;)
   Mateja

 • Curabitur tincidunt justo sit amet enim molestie, quis ornare nunc ornare. Nullam tincidunt ex non augue vulputate, non commodo arcu consectetur. Aenean eget sagittis ex, ut blandit neque. Eartha Oliver Pyne

  • Thanks for your comment, I’m glad you enjoyed reading.
   I hope the slugs in the garden don’t annoy you too much. If they make you angry …. the StopSnails fence is here. Have a nice day, Mateja

Komentarji so onemogočeni.