Tako lepe slike sta naredila, pa škoda, da ne gredo v kontekst s polži 🙁 “ dobim sporočilo od mame, ko jo zasujem s čudovitimi slikami iz Pohorja.

“Mateja, ti to zmoreš. Letos si dokazala sama sebi, da zmoreš veliko.” prepričujem sama sebe in se spravim za računalnik. En dokaz, da se vse da, če se le hoče, je že naša ograja proti polžem. Vsi so pravili, da se polžev v vrtu ne rešiš, mi smo se jih! Naši polži so šli k sosedu 🙂

Torej, naj grem k stvari. Današnji blog je nastal zaradi trme, dokaza samemu sebi in še komu, da se vse da, če se le hoče. In slike so res čudovite, bilo bi škoda, da jih ne delim z vami.

pogled na Uršljo goro

Zbudim se v megleno jutro, kavica me že čaka, prijetno diši. Spet je vikend, ko sva brez otrok, zato takoj pade plan. “Greva hodit, greva na Pohorje.” S svetlobno hitrostjo sta nahrbtnika napolnjena, čaj skuhan, sendviči zaviti in že drviva iz meglene doline. Na Pohorju naju pozdravi sonce in sneg. Obožujem belino snega in njegovo hladno tišino. Sneg škriplje pod nogami in daje ritem, ki me počasi odnese v lastne misli. Zato je zame sprehod po zasneženi, speči, mrzli zimski pokrajini tako zelo pomirjujoč in blagodejen. Nekaj najlepšega je gledati kristale snega, ki se lesketajo v sramežljivem zimskem soncu. Na takih sprehodih sem lahko sama z naravo in sama s seboj. Misli mi odnese v otroške dni. Nestrpno smo pričakovali in se veselili prvih snežink. Delali sneženega moža, se sankali, smučali…..

kristali snega
sramežljivo zimsko sonce
modrina in belina
pogled na zaledenelo jezero

Iz mojega sanjarjenja me kot s topom zadenejo besede mojega moža v daljavi : “Kaj pa je s tabo danes? Počasna si kot polž!”  

Malo se branim 🙂 : ” Ne gre hitreje. Dva koraka naprej in enega nazaj. Drsi. Na dereze, ki bi mi prav prišle se zjutraj nisi spomnil  🙁 . Sploh pa, kot da veš kako hiter je polž?!?”  V trenutku mi postreže z odgovorom : “Človek v eni uri preteče več kot deset kilometrov, polž pa komaj 7,2 metra.”  “In jaz sem se spomladi spraševala, kaj delaš cele večere na računalniku. Res si preučeval polže. 🙂 🙂 “

hodim kot polž 🙁

Stopim malo bolj hitro, da ne bom kot polž 😉

Fotografije, kjer je sneg postal glavni fotografski motiv, inspiracija dneva, jaz pa “profesionalna” fotografinja, sem spravila v kontekst s polži 😉 Mi je uspelo?

sanjarjenje ob Ribniškem jezeru

Vi pa si privoščite zimski sprehod, takšen umirjen, pa četudi po polžje.

Uživajte … do naslednjič !

Mateja B.